Продакт-менеджер: все о профессии от навыков до зарплаты

Саме тому ви повинні правильно визначити свій ринковий сегмент, виокремити портрет користувача і проблеми, які вирішує продукт. Таким чином, Project Manager (менеджер проєкту) фокусується на процесі розробки та координує зусилля різних фахівців усередині проєкту. Він орієнтується на вимоги замовника та відповідає на запитання «як робити» та «коли робити». Простою Вакансія Head of Product мовою продукт є результатом проєкту або кількох проєктів.

СКІЛЬКИ ЗАРОБЛЯЄ МЕНЕДЖЕР ПРОДУКТІВ

Попри те, що більшість продакт-менеджерів — це молодь віком від 25 до 36 років, є доволі багато продактів, які старші чи молодші за цей вік. Це гарний сигнал,що продакт-менеджером в Україні можна стати в будь-якому віці (найстаршому з респондентів було 60 років). Продакт-менеджери сьогодні — одні з найбільш затребуваних фахівців у сфері ІТ. Ми ознайомилися з результатами дослідження і на їх основі розібралися, що це за професія, як стати Product Manager та скільки заробляє продакт. По суті, стати продукт-менеджером може кожен, хто має необхідні особистісні якості, може швидко перебудовуватися і знаходити нові шляхи вирішення.

Що в роботі продакт-менеджера найскладніше, а що — найцікавіше

Наприклад, для валідації проблеми платформи для тенісу Atletude я знаходив людей за фото в інстаграмі, де вони відзначали локацію кортів, на яких грали. Доходило до того, що я просто чіплявся до перехожих з тенісною ракеткою за спиною. На кожному етапі ви можете використовувати певні інструменти, щоб максимізувати свою вигоду й отримати більший прибуток. Керуючи цілями продукту, його ціною і маркетинговою активністю, можна підтримати продукт на стадії зростання, збільшити ROI в момент зрілості й уповільнити перехід до стагнації і падіння попиту. В управління продуктом люди приходять із project менеджерів, тімлідів, аналітиків, маркетологів і дизайнерів. У 2024-му році перехід у Product Management для багатьох фахівців стає логічною стадією кар’єрного росту.

Ваша компанія допомагає ЗСУ? Як безплатно розповісти про це на MC.today

Класичний product owner повинен мати сильні стратегічні скіли. Він повинен добре розбиратися у побудові дорожніх карт продукту, розуміти UI та UX і бути гуру product backlog. Так як ця роль найчастіше використовується в методології Agile, Produсt Owner повинен розуміти, що таке Scrum, і правильно працювати з усіма артефактами. Крім того, Product Manager повинен уміти створити фінансовий прогноз, коли бізнес вийде на самоокупність, яких витрат і доходів варто очікувати у майбутньому. Без розуміння цих цифр навіть хороший продукт чекатиме невдача. Якщо у вашій команді є сильний фінансист,  підготуйте цей план спільними зусиллями.

Де Product Manager’и шукають роботу

Для професії проджект-менеджера важливо не тільки добре розуміти процес розробки, а й уміти координувати зусилля команди, щоб всі знали свої задачі та дедлайни. Зазвичай експертиза власника бізнесу — вона в усьому потроху. Їм доводиться гасити всі пожежі й вирішувати будь-які проблеми, особливо якщо бізнес невеликий і ще немає якоїсь сильної команди й можливостей.

Кому підійде професія Product Manager

Affiliate manager: хто це такий і чим займається

Кому підійде професія Product Manager

Фінальний блок присвячений маркетингу, роботі зі стейкхолдерами та пітчингу, а по закінченню навчання студентів чекатиме іспит та блок роботи над помилками. Одним із поширених варіантів розвитку кар’єри може бути перехід від керівництва одним продуктом до управління напрямком. Таким чином, можна охопити всю лінійку компанії і зайняти С-Level позицію. Від себе додам що зараз для продактів критично важливо залишатись на зв’язку і відвідувати всі заплановані мітинги. Порівнюючи себе влітку, коли не було відключень, і зараз, скажу що іноді після пропущеного дня багато часу уходить на те, щоб зрозуміти всі зміни які були за попередній день.

  • Розуміння технічних аспектів допоможе прорахувати етичні ризики та проєктувати продукт з орієнтацією на потреби користувачів.
  • Програма триває 3 місяці, передбачене отримання сертифіката після успішного проходження курсу.
  • Ну, і в питаннях якості — незважаючи на те, що основне навантаження несуть QA, контролювати процес тестування доведеться.
  • Виділяйте одну-дві години на день для того, щоб набратися досвіду.
  • Він аналізує цільову аудиторію, визначає функції майбутнього товару, розробляє стратегію розробки та просування продукту.

Що має знати і вміти Project manager в IT

В Україні медіанна компенсація продуктового менеджера з досвідом від року та рівнем володіння англійською Intermediate+ в червні 2022 року дорівнювала $3050 на місяць ($36,6 тис. на рік). Точно потрібні аналітичні навички — для створення репортів, збору даних та їхньої візуалізації. Пройшла шлях від копірайтера до Product Marketing Manager-a. Знає, де знайти лідів на вебінар і що з ними потім робити. Ця таблиця наочно показує експертизу та прогалини, які потрібно заповнити різним фахівцям з IT, щоб претендувати на позицію Product Manager. Це час, коли обговорюють, що виконали, та як можна покращити роботу команди.

Активний і цілеспрямований пошук допоможе знайти ідеальне місце для вашого старту в ролі Product Manager’a. Якщо ви поки що не готові розробляти pet product — спробуйте волонтерити в соцпроєктах. Виділяйте одну-дві години на день для того, щоб набратися досвіду. До речі, на курсі ProductMan ми побудували домашні завдання таким чином, щоб зрештою студенти розробили pet product, який відмінно доповнить резюме. Маркетологи і сейлзи завжди підкажуть, які конкуренти в нас зараз є, і ця інформація дозволяє Product Manager зрозуміти, які ще фічі нам потрібні і як можна поліпшити монетизацію продукту.

Щоб зрозуміти, хто такий Product Manager і які в нього обов’язки, слід розібрати це поняття по словах. Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби. У цій статті ми проллємо світло на те, чим займаються фахівці з Product Management та які навички дозволяють їм бути ефективними. Щодня ми можемо надсилати вам вакансії за запитом «Продакт-менеджер» на ел. Фінальний іспит для презентації своєї роботи, розбір помилок та фідбек щодо покращення. Спікери-практики в різних доменних областях, з великим продуктовим бекграундом у B2B та B2C, та легке засвоєння матеріалу завдяки розбору на зрозумілих прикладах.

Звичайно, product management — складна наука, але ніхто не вимагає опанувати її за один день. Ви – Project Manager чи маркетолог, і вам тісно на своїй посаді? Розробляєте свій продукт або зовсім недавно потрапили на позицію Product Manager і хочете дізнатися про правильний алгоритм виведення продукту на ринок? Курс ProductMan дає практичні навички з маркетингу, дизайну, UX research, фінансів, перевірки гіпотез та аналізу метрик. Майже 10 років досвіду у побудові IT продуктів від ідеї до успішного запуску. Все це і навіть більше є в програмі нашого онлайн-курсу Project manager з нуля.

У той же час, менеджеру майже кожного дня доводиться приймати рішення про продукт та інколи лавірувати між потребами користувачів, фахівцями департаменту маркетингу і відділу розробки. Саме тому йому потрібно навчитися спілкуватися з кожною зацікавленою групою і впливати на позиції цих людей. Для цього гарно підходить Agile-практика формувати backlog у вигляді user stories. У цьому вигляді опис стає людянішим і може передавати емоції та відчуття.

Product Manager повинен вміти приймати рішення, ґрунтуючись не на інтуїції, а на цифрах. Курс Product Unit – це активна практика з метрик, аналітики та фінансів. Жодної сухої теорії, натомість — симуляція реальної роботи, де потрібні показники не «підсвічуються», і від ваших дій залежить результат. Все як у житті, лише справжнім продуктом ризикувати не потрібно. Зазвичай, на позицію Product Manager’a переходять з позицій PM, BA і маркетингу, тобто фахівці, які вже мають певний досвід і розуміють специфіку сфери. Курс ProductМan дає практичні знання, достатні для того, щоб зазначені вище фахівці могли перекваліфікуватися у Product Manager’a.

Нерідко у своїй роботі фахівцю доводиться працювати із різними групами товарів. У перспективі він може зрости до директора з маркетингу чи груп-продукт-менеджера. Він зможе організувати рекламні кампанії, розуміється на просуванні товару та виробництві. Також продукт-менеджер знайомий з основами дизайну та маркетингу.

Тому набагато доцільніше поступово розвивати скіли, необхідні для роботи тут і зараз і намагатися в процесі роботи збирати необхідні знання із суміжних галузей. Саме професію продакт-менеджерів у вишах поки не викладають, але якщо ви закінчили бізнес-школу, факультет економіки або маркетингу, частиною знань, потрібних для роботи, ви вже володієте. Деяким роботодавцям, наприклад, фармацевтичним, буде важливо, щоб у продакта була профільна освіта — глибокі знання про їхню продукцію.

Дайте відповідь на кілька питань, щоб дізнатися, наскільки розвинене ваше продуктове мислення. PR-фахівець займається налагодженням комунікацій між компанією та аудиторією. Загалом, робить все, щоб про компанію відгукувалися тільки в позитивному ключі. Окремі матеріали можуть містити посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції. Заробляють продакт-менеджери, зазвичай, більше, ніж менеджери проектів, аналітики та HR-менеджери.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/