Local SEO Nedir? Nasıl Çalışır? SEO Optimizer Özellikleri

seo_linkk

Dizinleme, bir sayfayı alma, okuma ve dizine ekleme işlemidir. Ancak, 160 + sayfa uzunluğundaki yönergeler aracılığıyla, Google’ın kaliteyi nerede görmek istediği konusunda bir fikir edinmek mümkündür. Başarılı ve sürdürülebilir SEO için, yukarıdaki rehbere ek olarak, yararlı ipuçları ve arama sonuçlarının nasıl oluşturulduğunu öğrenmek için aşağıdaki kaynakları kullanmalısınız.

Google Search Console ile Organik Kelime Analizi

Bu kavram Türkçeye ‘arama motoru optimizasyonu’ olarak geçmiştir. SEO çalışmalarının amacı, bir markanın organik arama sonuçlarında görünürlüğünü arttırmaktır. Yol haritasından sonra ki aşamada yapılan teknik işlemler aslında web sitesi için yapıalacak diğer SEO çalışmalarına zemin hazırlamaktadır. Teknik SEO süresince bir yandanda anahtar kelimeler & long tail anahtar kelimelerin analizleri yapılıyor.

  • Bu çalışma SEO ile ilgili geniş bir kavramsal çerçeve oluşturmaya odaklanmaktadır.
  • Bu da web sitelerinin arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilmesi ile mümkün olur.
  • Böylece hem kaynaklarınızı daha iyi kullanabilirsiniz hem de örümceklerin önem verdiğiniz sayfaları daha rahat taramalarını sağlayabilirsiniz.
  • Google’da “en iyi kameraya sahip telefonlar” şeklinde bir arama yaptğınızı düşünün.

SEMRush ve Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi araçları kullanarak farklı anahtar kelimeleri analiz edebilir ve bunların markanız ve potansiyel müşterileriniz için uygun olup olmadığını belirlemelisiniz. Google’ın “örümceğinin” içeriğinizin neler sunduğunu değerlendirmek için sayfanızı analiz etmesi anlamına gelir. Örümcekler özellikle yeni içeriğe çekilir bu nedenle web sitenizi ve blogunuzu sürekli olarak güncellemeniz önemlidir. Güncel içerik değerli, kendini güncelleyen site ise daha değerlidir. Bu, diğer arama motorlarında sıralamanın önemli olabileceği anlamına çok aratılan kelimeler için geçerli olabilir fakat; odak noktamız Google olacaktır. Teknik SEO – İlgili web sayfamızın içeriklerinin arama motorları tarafından anlaşılır olması prensibine dayanmaktadır.

Bunun için özel bir 404 hatası sayfası oluşturmanız kullanıcılara bi tık daha iyi bir deneyim yaşatmanızı sağlayabilir. Robots.txt arama motorlarına doğrudan sayfamı dizine eklemeden ziyade sayfamı tarama mesajı göndermenizi sağlar. Yani eğer bir sayfanızın dizine eklenmesini istemiyorsanız sadece robot.txt kullanarak hareket etmemelisiniz. İçeriğinizde bulunan hedef anahtar kelimeleriniz de bir o kadar önemlidir. Bazı kaynaklar SEO için alt başlık kullanmamanızı önerse de ben bu görüşe katılmıyorum.

Bugün rekabeti yüksek veya düşük hangi anahtar kelimeyi ararsak arayalım. En üst sırada yer alan sayfaların neredeyse hepsinin başlık etiketlerinde tam olarak bu anahtar kelimeyi kullandığını görürüz. Güven, mimiklerle ve karşı tarafın hâl, tavır, davranış, tutumları ve giydiği kıyafetlerle oluşur.

Örneğin; aynı siteden çok sayıda link gelmesi bunun doğal olmadığı anlamına geliyor ve bu da güven metriğinize zarar verir. Size en çok fayda sağlayacak olan güvenilir ve farklı sitelerden çok sayıda link almak. Google’ın en popüler metriği olan “sayfa değeri” ilk sayfada listelenecek siteleri belirlerken en önemli metrikti.

Uzun Vadeli Bir SEO Stratejiniz Yoksa, Çok Şey

Markalarınızın tümüne ait tüm başlık, anahtar kelime ve açıklama alanlarını tek adımda düzenleyebilirsiniz. Taxonomy, Ürünlerinizin kategorilerini ve gönderdiğiniz verileri Google’nin daha iyi anlayabilmesi için tüm dünya genelinde kullanımda olan Google ürün sınıflandırma modelidir. Taxonomy’ye göre yapılandırılan kategoriler ile Google’de daha iyi bir sıralama elde etmeniz mümkün olacaktır. Ticimax gelişmiş SEO yapısı ile Google ürün sınıflandırma modeline uygun kategorize yapmanızı sağlar.

Sahiplendiğimiz markanın in-house SEO ekibi olarak işi benimsiyor, kendi markamızmış gibi üstleniyor ve buna göre davranıyoruz. Sadece SEO değil, 360 derece olacak şekilde tüm pazarlama faaliyetlerine dahil oluyoruz. Know-how paylaştığımız ve fikir alışverişi yaptığımız markalarımıza böylelikle çok daha çevik ve butik bir hizmet sunabiliyor, markanın menfaatini daima ön planda tutabiliyoruz. Uğur Bey ile verdiği bir eğitimde tanıştık daha sonra da çalışma fırsatı bulduk. Umarım bu profesyonel bakış açısı ve amatör ruhla ilerlerler ve biz de kendilerine yol arkadaşı olmaya devam ederiz. Yükselen rekabet ve pazar dinamikleri doğrultusunda amacımız, her zaman için müşterilerimize aradıkları ürünü, en hızlı ve en iyi fiyat avantajı ile ulaştırabilmek.

Blog yolu ile güncel konular, sektörel konular veya kullanıcıların ilgisini çeken ve tabii bir şekilde kendinizle bağlayabileceğiniz konularda içerikler üretebilirsiniz. “Ben yazamam” diyorsanız bunu sizin için yapacak misafir yazarlarla anlaşabilirsiniz. Anahtar kelime analizi kapsamında göz önünde bulundurmanız gereken durumlardan biri de uzun kuyruklu anahtar kelimeler.

Ziyaretçinin Web Sitesini Kullanmasına Yardımcı Olun

Örneğin, “kırmızı sneaker modelleri” gibi uzun kuyruklu bir anahtar kelimeyi hedeflediğimizi varsayalım. 500 kelimelik bir içerikte hedef anahtar kelime Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk kullanım oranımız %3 olsun. Yani 15 defa bu kelime öbeğini yazımızda geçirmemiz gerekiyor. Popüler WordPress eklentisi YOAST ideal anahtar kelime oranının %0.5 ile %3 olduğunu söylüyor.